top of page
< Tillbaka

MOBILSÄKERHET

MOBILSÄKERHET

MOBILSÄKERHET

MOBILSÄKERHET

Då var det lättaste sättet att låta din mobil bli hackad eller smittad med "virus" officiellt ute.
(läs expressen)

När jag har hållt i utbildningar för kommuner, polis och skyddade boenden de senaste åren, så har jag varnat för hur lätt det är att få telefonen kapad. Då har jag pratat om just dessa sladdar och vad de kan användas till!
De kostar 1300 kr att köpa och tar 5 dagar att beställa. Det tar ca ca 15 sekunder att utföra attacken och du vet aldrig om att det har hänt.

Du precis som jag har mobilen som ett arbetsverktyg, social plattform och avkoppling, du ser filmer, serier, delar dina åsikter och intressen. Vi alla har någon gång upplevt låg batterinivå, då vi varit ute på ett cafe, flygplats eller varför inte ett hotell när vi glömt vår laddare hemma.
Paniken infinner sig snabbt så vad gör vi då? Jo vi lånar en laddare på caféet eller hittar en laddare på flygplatsen, frågar i receptionen på hotellet eller likande. Alla gånger kommer vårat egna behov av att ha batteri på telefonen före vår säkerhet vår och andras integritet. När du väl har satt in en sladd som ser ut som en vanlig laddare i mobilen och kopplat den till en strömkälla då kan den sladden installera program, klona telefonen, hämta information, mejla, sms eller andra skrämmande saker. Där och då har du lämnat över kontrollen.

Klart alla tänker att det där händer inte mig. Vem vill se min mobil? Jag har inget att dölja. Där har majoriteten av oss fel. Alla har något på sin mobil som man inte vill dela eller lämna ut.

För vad har jag på min mobil idag? Det skulle avslöja det mesta om dig. Du har foton, konversationer, bankid, mejl, jobbmejl, dokument. Konversationer med familj, vänner, inom jobbet som du vill hålla privata.

Tänk när någon med en egen agenda helt plötsligt får tillgång till din jobbmejl och sedan sprider det sig vidare till din dator! Denna spridning kan få otroliga konsekvenser.

En person som är kriminell idag behöver bara se möjligheterna med att kapa din kommunikation för att ha motivation att placera ut en kabel som kan överföra din information. Eller varför ens placera ut när de kan erbjuda service med posta en helt gratis kabel till ditt kontor! Tänk vilken service och vad bra att få en ny laddkabel oavsett om du arbetar på som socialsekreterare eller inom rättsväsendet eller kanske med aktier eller upphandlingar mm. Oavsett om du är en helt vanlig människa så är din integritet långt mera värdefull än att äventyra för ett fulladdat batteri.

Ja vill du veta mer, kontakta mig så kan jag förklara och visa er.

#skyddatboende #trygghet #mobilsäkerhet #spårning #riskbedömning #hot #informstionssäkerhet #våldinörsrelation #avhoppare #riskhantering #utbildning #motivation #socialtjönsten #socialsekreterare #socionomer #föreläsning #agiltskydd #media #radio #expressen

Länk till artikeln 👇
https://lnkd.in/eNdSxrBR.

bottom of page