top of page
< Tillbaka

När sekretessen inte funkar.

När sekretessen inte funkar.

När sekretessen inte funkar.

När sekretessen inte funkar.

Jag har belyst detta tidigare, att sekretess i Sverige inte funkar. Är alltför väl medveten om detta då jag arbetar med personer som sökt sig till skyddat boende. Nu uppdagas ännu en läcka som inte ser ut att kunna tätas.

Det är ingen nyhet för personer som har skyddade personuppgifter. De vet hur lätt deras information läcker via skatteverket, posthantering och även banker.
I centrum för denna skandal hittar vi en apoteksverksamhet. Deras system och expedtiering av recept borde vara säkert.

Vi som arbetar med att bygga upp rutiner kring skydd och säkerhet vet att en motiverad förövare letar på alla tänkbara ställen. Vi vet att förövaren gör detta även hos apotek, allt för att hitta den man "jagar". De har kännedom om den före detta partnern äter mediciner eller om barnen har recept som ska hämtas ut.
En förövare söker både direkt på personen i fråga eller efter barnen. Det är alltså inte helt ovanligt att information läcker ut. Både personalen och apotekssystemet har brister. Dels är apoteken serviceinriktade så då vill man vara tillmötesgående och tillgänglig till varje pris.

Ja, så när man nu läser om apoteksskandalen då inser man att det är långt värre än ens jag själv hade trott.

#skyddatboende #socialtjänsten #socialsekreterare #spårbarhet #trygghet #sekretess #avhoppare #riskbedömning #socionomer #våldinärarelation #vinr #tillståndsplikt #agiltskydd https://sverigesradio.se/artikel/apoteksskandalen-vaxer-over-100-apotek-rojer-kunders-kop-for-facebook

bottom of page